Team

Het team van Stichting Schoolbuurtwerk bestaat uit een pedagogisch medewerker, stagiaires,  specialisten/freelancers, externe deskundigen en vrijwilligers.

DSC_2982
Jorie Wieriks, Directeur/bestuurder

Stichting Schoolbuurtwerk heeft een vaste medewerker die naast directeur/bestuurder de organisatie en de uitvoering en de begeleiding van de stagiaires doet.

Stagiaires

De methodiek ‘levensecht leren’ biedt goede mogelijkheden om het organiseren, ontwerpen en uitvoeren van educatieve activiteiten voor kinderen in het kader van de brede school te leren. Bovendien zijn stagiaires een welkome hulp bij de intensieve manier van werken binnen schoolbuurtprojecten. Vandaar dat de stichting ieder jaar 2e en 3e jaars studenten van de HBO pedagogiek inzet. Jaarlijks is er plek voor twee 2e jaars en twee 3e jaars stagiaires. Ook wordt samen gewerkt met stagiaires van de Reinward Academie en de Breitner Academie.

Ex-stagiaires

Indien nodig kan het Schoolbuurtwerk een beroep doen op een van de vele ex-stagiaires. Een aantal van hen springt regelmatig bij als dit in de organisatie nodig is.

Specialisten/freelancers

Bij het ontwikkelen en uitvoeren van Schoolbuurtwerkprojecten worden vaak freelance specialisten ingehuurd. Tijdelijk ingehuurde specifieke vakdeskundigheid verhoogt (waarborgt) de kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan techniekdocenten, kunstenaars, diëtisten.

Extern deskundigen

Ervaringsdeskundigen uit de buurt (buurtbewoners, beroepsbeoefenaars en officials) spelen een belangrijke gastrol op het gebied van het levensecht leren binnen Schoolbuurtprojecten. Denk bijvoorbeeld aan brugwachters, dierenartsen, stedenbouwkundigen.

Vrijwilligers

Zowel ouders van de leerlingen als gastsprekers (ex-ondergedoken joods kind) werken mee binnen de projecten.

Vacatures

Studenten en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in samenwerking met Stichting Schoolbuurtwerk kunnen contact opnemen via: stichtingschoolbuurtwerk@gmail.com of 06-19668200