Bestuur

Saskia van Oenen (voorzitter)

Saskia van Oenen is haar leven lang bezig met het stimuleren van educatieve projecten in allerhande contexten: als nieuwsgierig onderzoeker, begeleider en beschrijver van alles wat hierbij te  ijken komt. Het Schoolbuurtwerk met zijn methodiek van levensecht leren is haar favoriet, waarover ze tal van publicaties schreef. Ze werkte onder meer bij het Nederlands Jeugdinstituut waar zij vanaf het eerste uur betrokken was bij de ontwikkeling van brede scholen: via praktijkonderzoeken in het hele land, congressen, kenniskringen en publicaties die praktijk en theorie levensecht verbinden. Momenteel werkt ze bij (lectoraten van) Hogeschool Windesheim Flevoland, en is redactielid van het tijdschrift ‘Pedagogiek in Praktijk’. Ze is voorzitter van het bestuur van Stichting schoolbuurtwerk sinds 2013.

Peter Lakke (bestuurslid)

Peter Lakke begon in 1985 als gepassioneerd leerkracht in de Kinkerbuurt, waar Jorie Wieriks indertijd ook met haar eerste aanzet tot het schoolbuurtwerk begon. Daarna werd hij directeur op diverse scholen in Amsterdam, en adviseur en trainer bij adviesbureau OOG en de Inschool Academie; onder meer op het gebied van bredeschoolontwikkeling. Bovendien drijft hij met zijn partner Edwin van Veen het Polanentheater in de Spaarndammerbuurt, waar vele amateur- en professionele theatergezelschappen optreden.

Suzanne van Emmerink (bestuurslid)

Suzanne van Emmerink liep stage bij Schoolbuurtwerk in haar tweede en derde jaar van de opleiding Pedagogiek. In het vierde jaar maakte zij haar scriptie over de ondersteunende functie van Stichting Schoolbuurtwerk aan de gemeente bij het bevorderen van Burgerschap en Sociale Integratie. Na haar afstuderen ging Suzanne als projectmedewerker werken bij JINC. Sinds 2016 is Suzanne bestuurslid van Stichting Schoolbuurtwerk.

Jorie Wieriks (directeur)

Halverwege de jaren tachtig begon Jorie Wieriks bij een welzijnsorganisatie, als schoolbuurtmedewerker. Eerst een aantal jaren in de Kinkerbuurt en vanaf 1990 in Westerpark. Na het verschijnen van de reader ‘Levensecht leren’ werd zij daarnaast door Stadsdeel Oost gevraagd om daar een schoolbuurtwerker in te werken bij welzijnsorganisatie Dynamo. In 2013 zijn er veel veranderingen geweest met betrekking tot subsidies in Stadsdeel West (een nieuwe samenstelling waarin stadsdeel Westerpark werd opgenomen). De scholen kregen zelf subsidiegelden in handen om daarmee uit allerhande aanbod te kiezen. Nu het Schoolbuurtwerk concurrerend moest acquireren, verbreedde Jorie  haar actieradius naar meer buurten in West en Centrum, en naar de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In 2013 stootte de welzijnsorganisatie (door financiële  moeilijkheden) de afdeling Schoolbuurtwerk af. Sindsdien zet Jorie Wieriks het werk op volle kracht voort in haar eigen ‘Stichting Schoolbuurtwerk’.